problem z logowaniem i kodem otp
Za każdym razem gdy próbuje się zalogować na moje konto amazon, zostaje proszony o kod OTP, mimo zaznaczenia opcji "nie pytaj o kod OTP na tej przeglądarce". Potem, gdy chce podać moje dane konta do wypłat, ponownie zostaje proszony o kod. Dostaje pole z zapytaniem, jak chce otrzymać kod, lecz gdy zaznaczam opcje sms, wyskakuje błąd: "Odczekaj co najmniej minutę przed poproszeniem o kolejne hasło OTP." Po odczekaniu godziny nadal to samo. Dopiero czekanie około 24h skutkuje, lecz ponownie dzieje się to samo, loguje się, pytacie się o kod, podaje go, chce dodać konto do wypłat, pytacie się o kod, wyskakuje błąd ze muszę czekać minutę. Proszę o pomoc, bo chce zacząć sprzedawać na Amazonię, a narazie to siedzę w jednym miejscu od 4 dni i już mnie to powoli zaczyna frustrować, bo nic nie mogę zrobić tylko czekać.
problem z logowaniem i kodem otp
Za każdym razem gdy próbuje się zalogować na moje konto amazon, zostaje proszony o kod OTP, mimo zaznaczenia opcji "nie pytaj o kod OTP na tej przeglądarce". Potem, gdy chce podać moje dane konta do wypłat, ponownie zostaje proszony o kod. Dostaje pole z zapytaniem, jak chce otrzymać kod, lecz gdy zaznaczam opcje sms, wyskakuje błąd: "Odczekaj co najmniej minutę przed poproszeniem o kolejne hasło OTP." Po odczekaniu godziny nadal to samo. Dopiero czekanie około 24h skutkuje, lecz ponownie dzieje się to samo, loguje się, pytacie się o kod, podaje go, chce dodać konto do wypłat, pytacie się o kod, wyskakuje błąd ze muszę czekać minutę. Proszę o pomoc, bo chce zacząć sprzedawać na Amazonię, a narazie to siedzę w jednym miejscu od 4 dni i już mnie to powoli zaczyna frustrować, bo nic nie mogę zrobić tylko czekać.
3 odpowiedzi
Seller_hOZNPw7G8FIjl
Translation:
"Every time I try to log in to my amazon account, I am asked for an OTP code even though I have checked the "do not ask for OTP code on this browser" option. Then, when I want to provide my withdrawal account details, I am asked for the code again. I get a box asking how I want to receive the code, but when I check the SMS options, an error pops up: "Wait at least a minute before asking for another OTP." After waiting an hour, still the same. Only waiting for about 24 hours works, but the same thing happens again, I log in, I ask for the code, I give it, I want to add an account for withdrawals, I ask for the code, an error pops up saying I have to wait a minute. I'm asking for help because I want to start selling on Amazon, and so far I've been sitting in one place for 4 days and it's slowly starting to frustrate me because there's nothing I can do but wait."
This is the UK forum so best to communicate in English rather than Polish.
Clicking the "do not ask for OTP code on this browser" option now no longer works, you get a OTP every time you log in. I though you had to be logged into your seller account to post on the forum?
Rather then keep asking for a code by text, try Google Authenticator (or another code generator app) instead.
Seller_KxMou8NAmVSEq
witamy w piekle - jezeli to cie zaczyna frustrowac, to pamietaj, ze ponzije bedzie juz coraz gorzej. amazon jest popsuty we wszystkich mozliwych wymiarach