FV za abonament bez numeru NIP
Witam, otrzymałam pierwszą fakturę za abonament. Wystawiona z Luxemburga z 23%Vat. Na tej fv nie ma mojego nr NIPu. Księgowość ma problem bo raz, że nie ma NIPu a dwa, że sprzedaż międzynarodowa z Vat 23% zamiast 0%. Pisałam w tej sprawie do Amazona, ale oczywiście rozmowa jest z botem i brak rozwiązania.
Ktoś może pomóc i podpowiedzieć jak ten problem rozwiązać? Jak księgujecie takie faktury?
FV za abonament bez numeru NIP
Witam, otrzymałam pierwszą fakturę za abonament. Wystawiona z Luxemburga z 23%Vat. Na tej fv nie ma mojego nr NIPu. Księgowość ma problem bo raz, że nie ma NIPu a dwa, że sprzedaż międzynarodowa z Vat 23% zamiast 0%. Pisałam w tej sprawie do Amazona, ale oczywiście rozmowa jest z botem i brak rozwiązania.
Ktoś może pomóc i podpowiedzieć jak ten problem rozwiązać? Jak księgujecie takie faktury?
2 odpowiedzi
Seller_OoF9sMSrh2jeG
Amazon ma obowiązek wpisania numeru nip na fakturze. Mają obowiązek wystawienia faktury korygującej.
Seller_z59TCzTrz6c3i
Amazon sam informuje o tym, że pierwsza faktura jest na VAT lokalnym + często są bez NIP. Należy zgłosić prośbę o korektę. Amazon w odpowiedzi poprosi o dokumenty potwierdzające posiadanie numeru VAT. Procedura jednak zajmuje chwilę.